5 mituri despre moda si trenduri

O știți pe tipa aceea din birou – să-i spunem Ioana – regină a stilului 24 de ore din 24, tot timpul la modă, cu piele perfectă și stil fără cusur, care ar da oricând clasă oricui în competiția cu “Bravo”? Ei bine, nu e niciun accident că Ioanei i se potrivesc de minune acele outfituri așa cum i se potrivesc unei prințese din povești. Probabil că nu are o flotă de asistente care să o ajute, nu, dar ceea ce se vede necesită ore de planificare, experimentare atentă și cunoaștere a ceea ce unii numesc reguli, dar sunt, de fapt, mituri în modă.

Să descoperim, prin urmare, într-o ordine aleatorie, 5 dintre miturile despre modă și trenduri.

Mitul #1
Geanta trebuie să se potrivească cu pantofii.

Bineînțeles că suntem pentru libertatea de alegere, deci dacă doriți să purtați o geantă roșie și pantofi roșii, cu siguranță nimeni nu v-ar opri. Dar nu trebuie să respectați aceast șablon de fiecare dată când vă îmbrăcați. Un amestec jucăuș de accesorii și culori fac întotdeauna un look să fie mai interesant.

Mitul #2
Paietele și obiectele metalice sunt doar pentru ocazii sau noapte.

Acesoriile strălucitoare pot fi purtate și în timpul zilei. Alegeți amestecul perfect menținând strălucirea pe un singur obiect vestimentar, precum o fustă sau o jacketă, restul aspectului păstrându-se simplu-minimalist.

Mitul #3
Trebuie sa fii înaltă precum un model pentru a purta rochii lungi și pantaloni cu talie înaltă.

Fals. Industria modei adoră să ne spună ce se potrivește sau nu pentru corpul nostru. Într-adevăr, există un anumit adevăr estetic în afirmațiile lor, dar nimic din ce nu putem vedea pentru noi înșine în oglindă. Când vine vorba de a vă construi garderoba, încercați totul în camera de probă, fie că este sau nu recomandat pentru tipul dumneavoastră de corp. Veți rămâne surprinsă.

Mitul #4
Unele culori sunt “IN”. Altele sunt “OUT”.

Și așa ni se pare că nu avem ce purta de fiecare dată când deschidem dressing-ul, iar dacă am elimina din dulapurile noastre toate culorile care au fost la modă în sezoanele trecute, nu am mai avea, literalmente, ce să mai purtăm. Tendințele culorilor merg în cicluri – și fiecare culoare cunoscută de oameni a fost în trend la un moment dat. Purtați culorile pe care le iubiți. Asta e cel mai important.

Mitul #5
E obligatoriu să urmezi tendințele pentru a arăta șic.

Singurele reguli pe care trebuie să le urmați sunt cele pe care le stabiliți voi.

Nu-i lăsați pe alții – nici măcar pe noi – să dicteze cum vă îmbrăcați. Tot ce putem face este să creăm haine care să vă facă încrezătoare și confortabile – abia asta vă va face să arătați șic, fără efort.